Aktiviteler

Tesisimizin Bulunduğu Konumumuz, Rize-Fındıklı Fındıklı (Lazca: Vitz'e/Viǯe), Rize iline bağlı ilçe ve aynı adı taşıyan ilçe merkezi. Viçe, 11 Haziran 1947 tarihinde Fındıklı adıyla Çoruh (Artvin) iline bağlı bir ilçe olmuş ve 1948 yılında belediye teşkilatı kurulmuştur. Fındıklı 27 Kasım 1953 yılında Artvin ilinden ayrılıp Rize iline bağlanmıştır.

İlçemiz Fındıklı ve Çevresinde gezilecek yerler;

Gürcüdüzü Yaylası

Gürcüdüzü Yaylası, Rize ilinin Fındıklı ilçesinde bulunan bir yayladır. Rakımı 910 metredir. Fındıklı'ya 22 kilometre uzaklıktadır. Ulaşımı ilçedeki diğer yaylalara kıyasla daha kolay olan yayla, mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Yaylanın içinden Çağlayan Deresi geçmektedir. Yaylanın alanı 25 kilometrekaredir.

Fırtına Deresi

Fırtına Deresi veya eski adıyla Peruma, Doğu Karadeniz'de yer alan akarsulardan birisi olup, Kaçkar Dağları'nın Karadeniz'e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Rize Ardeşen'in yaklaşık 2 km batısında Karadeniz'e dökülen Fırtına Deresi, 68 km[2] uzunluğundadır. Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına Deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir. Nehirde sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir.

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Milli park, biribirinden güzel ve büyüleyici olan Fırtına ve Hemşin dereleri arasında bulunan ve dört bin metreye yaklaşan zirvesiyle Karadeniz coğrafyamızın en yüksek dağı unvanını taşıyan Kaçkar Dağları etrafına kurulu. Kaçkar Dağları Milli Parkı, yeşiliyle, gölleriyle ve coğrafi çekiciliğiyle ülkemizin en harika milli parkları arasında.

Gito Yaylası

Gito Yaylası, son yıllarda gezginler tarafından keşfedilmiş, görmeye gelenlere can alıcı manzaralar sunan Rize’nin el değmemiş muhteşem bir yaylasıdır. Engebeli ve dik yoluna rağmen doğa tatili arayanların, nefes kesici bulut denizini görmek isteyenlerin, kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından biridir. Karadeniz’in diğer görülmesi gereken yaylaları dediğimizde ilk akla gelenlerdendir.

Zil Kale

Zilkale ya da asıl adıyla Zirkale, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında, Fırtına Deresi Vadisi’nde yer alan, ilk inşa tarihi kesin olarak bilinmeyen bir kaledir. 14. veya 15. yüzyılda inşa edilen kale, 1800'lü yılların sonuna kadar kullanılmıştır. Sekiz burç ve bir gözetleme kulesinden oluşur. Savunma hendeği durumundaki Zil deresine merdivenle inilir. Kale, 1. derece arkeolojik sit alanı içerisindedir.

Batum (Gürcistan)

Fındıklıya yakınlığı sebebiyle de son zamanlarda oldukça popüler olan Batum, tarihi binaları ve renkli caddeleriyle oldukça makul bir seçim. Fındıklı’dan 30 dakika bir araba yolculuğu ile sarp sınır kapısına ulaşabilirsiniz. Vizesiz sadece T.C. kimlik kartınızla giriş yapabileceğiniz Batum’a, tarihi ve turistik kısa bir seyahat yapabilirsiniz.

Artvin Karagöl

1800'lü yıllarda bugünkü Klaskur Yaylası'nın yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur Deresi'nin önünü kapatması ile oluşmuş göllerdir. Zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliği ile ilgi çekmekte olup kamp turizmi için Artvin'deki önemli yerlerdendir. Ayrıca yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır

Sümela Manastırı

Sümela Manastırı (Yunanca: Panagia Sumela (Παναγία Σουμελά) veya Theotokos Sumela), Trabzon ilinin Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Meryem Ana Deresi'nin (Antik Yunanca adı: Panagia) batı yamaçlarında yer alan, Kara (Antik Yunanca adı: Mela) tepesinin üzerinde ve deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte konumlanmış Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksidir.

Mençuna Şelalasi

Mençuna adı; Lazcada hissedar anlamına gelen mençu kelimesine yer adlarında kullanılan -na ekinin gelmesiyle oluşmuştur.Artin'in Arhavi ilçe merkezine 28 kilometre uzaktaki Kamilet Vadisi'nde 92 metre yükseklikten dökülen Mençuna Şelalesi, doğal yapısı ve manzarasıyla doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası deniz seviyesinden 1350 m yükseklikte bulunuyor. Yayla Ladin ve Kayın ormanlarıyla kaplıdır. Şelaleleri ve kaplıcasıyla ünlü olan Ayder sırtını Kaçkar dağlarına dayamış, yamaçları çam ağaçlarıyla örtülü olan cennet görünümünde doğal güzellikleri olan harika bir yayladır. Yaylada bulunan Gelintülü Şelalesi muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Instagram